КЛАСИЧНА PIZZA

МАРГАРИТА

Pizza Marguerita

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ОРИГАНО

мала 220• средна 250•фамилијарна 380ден.

Везувио

Pizza Vesuvio

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, ОРИГАНО

мала 220• средна 250•фамилијарна 380ден.

ОЛИВА

Pizza Olive

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, СЕЦКАНИ МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала 220• средна 250•фамилијарна 380ден.

ФУНГИ

Pizza Funghi

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ОРИГАНО

мала 220• средна 250•фамилијарна 380ден.

КАПРИЧИОЗА

Pizza Capricciosa

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, ПЕЧУРКИ, ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

БЕЛА ПИЦА

White Pizza

ЈАЈЦЕ СО ПАВЛАКА, ЛУК, СЕЦКАНИ МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

ВЕГЕТАРИАНА

Pizza Vegetarian

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ПИПЕРКИ,КРОМИД ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

ЛЕТНА ПИЦА

Summer Pizza

ДОМАТЕН СОС, КАШКАВАЛ,СВЕЖИ ДОМАТИ, ШУНКА, ПИПЕРКА. КРОМИД И ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

НОВО!НОВО!НОВО!

ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА.

СИЦИЛИЈАНА

Pizza Siciliana

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ЛУК, СВЕЖ МАГДОНОС, ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

ЏЕНОВЕЗЕ

Pizza Genovese

СОС ОД ДОМАТИ, СЛАНИНА, БЕЛО СИРЕЊЕ, ПАВЛАКА, ОРИГАНО

мала 220• средна 270•фамилијарна 400ден.

ТЕЛЕФОНИ ЗА НАРАЧКА

077- 848 298
077- 544 866

PIZZA ЗА ГУРМАНИ

ПЕПЕРОНЕ

Pizza Peparone

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, КУЛЕН, ОРИГАНО

мала 220• средна 280•фамилијарна 410ден.

КВАТРО ФОРМАЏИ

Quattro Formaggi

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, БЕЛОСИРЕЊЕ, ГОРГОНЗОЛА, ПЕРМЕЗАН, ОРИГАНО

мала 220• средна 310•фамилијарна 440ден.

КВАТРО САЛАМИ

Quattro Salami

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, КУЛЕН, ПЕЧЕНИЦА, СЛАНИНА, ОРИГАНО

мала 220• средна 300•фамилијарна 430ден.

ЈУЖЊАЧКА

Southern Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПРШУТА или ПЕЧЕНИЦА, ОРИГАНО

мала 220• средна 290•фамилијарна 420ден.

ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА, ОРИГАНО

мала 220• средна 290•фамилијарна 420ден.

БЕЈКОН ПИЦА

Bacon Pizza

СВЕЖА ПАВЛАКА, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, СЛАНИНА, КРОМИД, ОРИГАНО

мала 260• средна 330•фамилијарна 460 ден.

ПИЛЕШКА ПИЦА

Chicken Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПИЛЕШКО, ПЧЕНКА, КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ, ОРИГАНО

мала 260• средна 310•фамилијарна 450 ден.

КАРИ

Curry Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПИЛЕШКО ВО КАРИ СОС, СВЕЖ КРОМИД, РУКОЛА

мала 290• средна 320•фамилијарна 450 ден.

Ала ПОРТОФИНО

Pizza Portofino

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ПИПЕРКА, КРОМИД, ЛУК, МАГДОНОС, ПРШУТ , КУЛЕН, ПАВЛАКА, ПЕРМЕЗАН, МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала 270• средна 320•фамилијарна 450ден.

ЧИЛИ -екстра лута

Salami Pizza with chilies

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, КУЛЕН,ЧИЛИ ПИПЕРЧИЊА, ОРИГАНО

мала 230• средна 280•фамилијарна 410ден.

ТУНА

Tuna Fish Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ТУНА. КРОМИД, ДОМАТ, МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала 280• средна 330•фамилијарна 460 ден.

Ала ПРШУТ

Pizza Prosciutto

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПРШУТА , ПЕРМЕЗАН, РУКОЛА, ОРИГАНО

мала 250• средна 300•фамилијарна 430 ден.

ПАСТРМАЈЛИИ

СВИНСКО/ПИЛЕШКО МЕСО, БИБЕР И ЈАЈЦЕ ПО ИЗБОР

250 ден

НОВА ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА.!

мала 220• средна 290• фамилијарна 420 ден .

ЕКСТРА ДОДАТОЦИ

печурки • павлака •пиперка • маслинки • патлиџан • јајце – 20 ден.
пршута • печеница • кулен • сланина • кашкавал • сирење – 50 ден.

pizzaportofino-пица портофино