pica

септември 2016

Заљубени во Кари? Заљубени во Пица? Нова Кари пица од Pizza Portofino

By |2020-08-12T18:50:47+00:00септември 25th, 2016|Categories: Пици|Tags: , , , |

Кари - индиски зачин за вкус и здравје Дали знаевте дека карито не е еден зачин туку тоа претставува мешавина од многу други зачини? Карито доаѓа во Европа од Индија каде што се употребува при спремањето на повеќето индиски јадења. Тука можете да го набавите во подобро опремените супер маркети или продавници за здрава храна. [...]

мај 2014

9 совети за добра пица достава

By |2020-08-12T18:50:47+00:00мај 13th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , , |

1. Познавање на градот. Планирање на доставата и определување на маршутата за возење однапред заштедува време и ја доставува пицата побрзо. Ние во Pizza Delivery Portofino користиме GPS и компјутерска пресметка на најкраткиот пат до вашиот дом. Исто така сме добро информирани за тоа каде има застој во сообраќајот и каде има градежни работи. 2. [...]

април 2014

Некое си човече не јадело ништо освен пица цели 25 години

By |2020-08-12T18:50:48+00:00април 11th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , , |

Дан Јансен јадел пица за секој оброк цели 25 години - секој ден. Значи има некој негде во светов кој не јаде ништо друго освен вруќи, сочни, тестести и полни со кашкавал пици и сеуште е шив и се осеќа сосема нормално. Се вика Дан Јенсен, 38 години е стар и живее во Мариленд [...]

Go to Top