healthy food

Насловна » healthy food

мај 2014

9 совети за добра пица достава

By |2020-08-12T18:50:47+00:00мај 13th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , , |

1. Познавање на градот. Планирање на доставата и определување на маршутата за возење однапред заштедува време и ја доставува пицата побрзо. Ние во Pizza Delivery Portofino користиме GPS и компјутерска пресметка на најкраткиот пат до вашиот дом. Исто така сме добро информирани за тоа каде има застој во сообраќајот и каде има градежни работи. 2. [...]

април 2014

Малку pizza едукација

By |2020-08-12T18:50:48+00:00април 15th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , |

Пица Историја Спротивно на популарното верување , првата вистинска пица била  направена од страна на  античките Грци , кои меселе и печеле големи, тркалезни , рамни лепчиња кои ги премачкувале со маслиново масло и ги покривале со зачини , компири и друг зеленчук. Повеќето од вас  никогаш нема да го погодат, но пицата првично била [...]

Некое си човече не јадело ништо освен пица цели 25 години

By |2020-08-12T18:50:48+00:00април 11th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , , |

Дан Јансен јадел пица за секој оброк цели 25 години - секој ден. Значи има некој негде во светов кој не јаде ништо друго освен вруќи, сочни, тестести и полни со кашкавал пици и сеуште е шив и се осеќа сосема нормално. Се вика Дан Јенсен, 38 години е стар и живее во Мариленд [...]

Go to Top