Малку pizza едукација

By | април 15th, 2014|Categories: Занимливости|Tags: , , , |

Пица Историја Спротивно на популарното верување , првата вистинска пица била  направена од страна на  античките Грци , кои меселе и печеле големи, тркалезни , рамни лепчиња кои ги премачкувале со маслиново масло и ги покривале со зачини , компири и друг зеленчук. Повеќето од вас  никогаш нема да го погодат, но пицата првично била [...]