КЛАСИЧНА PIZZA

МАРГАРИТА

Pizza Marguerita

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 290 • фамилијарна (40cm) 430 ден.

ВЕЗУВИО

Pizza Vesuvio

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 290 • фамилијарна (40cm) 430 ден.

ОЛИВА

Pizza Olive

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, СЕЦКАНИ МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 290 • фамилијарна (40cm) 430 ден.

ФУНГИ

Pizza Funghi

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 290 • фамилијарна (40cm) 430 ден.

КАПРИЧИОЗА

Pizza Capricciosa

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, ПЕЧУРКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден.

БЕЛА ПИЦА

White Pizza

ЈАЈЦЕ СО ПАВЛАКА, ЛУК, СЕЦКАНИ МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден

ВЕГЕТАРИАНА

Pizza Vegetarian

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ПИПЕРКИ,КРОМИД, МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден

ЛЕТНА ПИЦА

Summer Pizza

ДОМАТЕН СОС, КАШКАВАЛ,СВЕЖИ ДОМАТИ, ШУНКА, ПИПЕРКА. КРОМИД И ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден

НОВО! НОВО! НОВО!

ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА.

СИЦИЛИЈАНА

Pizza Siciliana

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ЛУК, СВЕЖ МАГДОНОС, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден

ЏЕНОВЕЗЕ

Pizza Genovese

СОС ОД ДОМАТИ, СЛАНИНА, БЕЛО СИРЕЊЕ, ПАВЛАКА, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 310 • фамилијарна (40cm) 450 ден

ТЕЛЕФОНИ ЗА НАРАЧКА

077- 848 298
077- 544 866

PIZZA ЗА ГУРМАНИ

ПЕПЕРОНЕ

Pizza Peparone

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, КУЛЕН, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 320 • фамилијарна (40cm) 460 ден.

КВАТРО ФОРМАЏИ

Quattro Formaggi

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, БЕЛОСИРЕЊЕ, ГОРГОНЗОЛА, ПЕРМЕЗАН, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 350 • фамилијарна (40cm) 490 ден.

КВАТРО САЛАМИ

Quattro Salami

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ШУНКА, КУЛЕН, СВ.ВРАТ, СЛАНИНА, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 340 • фамилијарна (40cm) 480 ден.

ЈУЖЊАЧКА

Southern Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПРШУТА или ВРАТ, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 330 • фамилијарна (40cm) 470 ден.

ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА, ОРИГАНО

мала (20cm) 260 • средна (30cm) 330 • фамилијарна (40cm) 470 ден.

БЕЈКОН ПИЦА

Bacon Pizza

СВЕЖА ПАВЛАКА, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, СЛАНИНА, КРОМИД, ОРИГАНО

мала (20cm) 300 • средна (30cm) 370 • фамилијарна (40cm) 510 ден.

ПИЛЕШКА ПИЦА

Chicken Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПИЛЕШКО, ПЧЕНКА, КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 300 • средна (30cm) 350 • фамилијарна (40cm) 500 ден.

КАРИ

Curry Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПИЛЕШКО ВО КАРИ СОС, СВЕЖ КРОМИД, РУКОЛА

мала (20cm) 330 • средна (30cm) 360 • фамилијарна (40cm) 500 ден.

Ала ПОРТОФИНО

Pizza Portofino

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПЕЧУРКИ, ПИПЕРКА, КРОМИД, ЛУК, МАГДОНОС, ПРШУТ , КУЛЕН, ПАВЛАКА, ПЕРМЕЗАН, МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 310 • средна (30cm) 360 • фамилијарна (40cm) 500ден.

ЧИЛИ -екстра лута

Salami Pizza with chilies

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, КУЛЕН,ЧИЛИ ПИПЕРЧИЊА, ОРИГАНО

мала (20cm) 270 • средна (30cm) 320 • фамилијарна (40cm) 460ден.

ТУНА

Tuna Fish Pizza

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ТУНА. КРОМИД, ДОМАТ, МАСЛИНКИ, ОРИГАНО

мала (20cm) 320 • средна (30cm) 370 • фамилијарна (40cm) 510 ден.

Ала ПРШУТ

Pizza Prosciutto

СОС ОД ДОМАТИ, МЛЕЧЕН КАШКАВАЛ, ПРШУТА , ПЕРМЕЗАН, РУКОЛА, ОРИГАНО

мала (20cm) 290 • средна (30cm) 340 • фамилијарна (40cm) 480 ден.

ПАСТРМАЈЛИИ

СВИНСКО/ПИЛЕШКО МЕСО, БИБЕР

290 ден

НОВА ПИЦА СО ДИМЕН ВРАТ НА ДРВА.!

мала (20cm) 260• средна (30cm) 330• фамилијарна (40cm) 470 ден .

ЕКСТРА ДОДАТОЦИ

јајце – 20 ден. 
печурки • павлака •пиперка • маслинки • патлиџан – 40 ден.
пршута • св.врат •шунка• кулен • сланина • кашкавал • сирење – 70 ден.

pizzaportofino-пица портофино