Вчера во Скопје започна годишниот фестивал на пивото “Пиволенд 2015 и ќе трае до недела 6 Септември. И годинава фестивалот се одржува на Скопската тврдина Кале.
Осмото издание на фестивалот нуди педесет видови на домашни и странски брендови на пиво, гурманската храна и добра музика. Овогодинешниот фестивал ќе биде домаќин на ,могу домашни и странски изведувачи меѓу кои се: “Last Expedition”, “Superhiks”, “Smat”, “Културно Уметнички Работници”,

pivolend_2015-300x300Тони Зен со неговиот бенд “Флека”, Есма Реџепова, метал пионерите “Верка”, “Barbarella “и други“. од странските изведувачи ќе ви бидат претставени “Lemon Bucket Orchestra” од Канада, популарниот панк-фолк бенд од Хрватска “Brkovi” и “Blended Brew”.
Фестивалот на пивото е одлична прилика да пробате нешто ново доколку сте љубител на најпопуларниот алкохолен пијалок во светот, а трет на листата на сите пијалоци, веднаш после водата и чајот. Време е за почеток на македонскиот Гурмански викенд зачинет со извонредна музика.
Ако сте големи лубители на пица и не можете да замислите ваков настан без вашата најомилена пица, не се секирајте! Pizza Delivery Portofino во Скопје е тука да ги смири вашите страсти. Само свртете на некој од нашите телефонски броеви и ние експресно ќре ви ја доставиме највкусната пица во градот.